Aflevering 7


OPDRACHT 01: El Pato

Op een familieranch in Sierra de la Ventanna moet de groep zich opdelen in duo's. Twee kandidaten gaan in de omgeving vogels spotten. Ze krijgen naast een Argentijnse ornitholoog ook een verrekijker en een fototoestel mee. Er staat ook een bord bij hen met daarop 46 vogels afgebeeld. Elk dier heeft een bepaalde geldwaarde; hoe zeldzamer de vogel, hoe hoger dat bedrag. Van zoveel mogelijk vogels een foto kunnen maken is de boodschap, maar leggen ze eenzelfde beest twee keer op foto vast, dan gaat de pot terug naar nul en zullen ze opnieuw moeten beginnen.

Ondertussen gaan de twee andere kandidaten paardrijden. Ze moeten een afstand van 12 kilometer afleggen met een gans. Dit heet El Pato en is een Argentijnse traditionele competitie. Slagen ze erin om het beest levend en wel bij de ranch af te leveren, dan komt er 1000 euro bij in de pot. Maar er dreigt gevaar: twee gaucho's zullen een uur na het vertrek van de kandidaten de achtervolging inzetten om de gans af te pakken. Onderweg kunnen de spelers het geldbedrag vergroten door het vervullen van drie extra opdrachten. De eerste bestaat uit het kapotschieten van glazen flessen met een katapult. Bij de tweede moeten ze zes even grote schappenhokken bestaande uit 13 hekken herleiden naar zes nieuwe hokken met één hek minder. In elk hok moet ook een schaap staan. Missie drie luidt om met de gans langs de vogelspotters te sluipen zonder gezien te worden. De tijd die ze aan de extra opdrachten spenderen is tijd die de gaucho's benutten om dichterbij te komen, want bij iedere opstelling die ze passeren gaan ze ook sneller rijden.

+ €5490 Groepspot: €29490

Mogelijke sabotages:

  • Waarom laten Gilles en Hanne de schapen lopen?
  • Cathy legt een foto van een vogel voor die ze al eerder hebben gespot.
  • Waarom wil Gilles de gans perse van Hanne overnemen?
  • Heeft Hanne echt last van haar milt of verspilt ze opzettelijk tijd tijdens het eindspurtje?

OPDRACHT 02: Boogschieten

Op het terrein van de ranch waar de groep de nacht doorbracht staan twee schietrozen met ernaast enkele bogen. Een bordje met "Oefening baart kunst" zorgt ervoor dat de vier kandidaten met pijl en boog de doelen proberen te raken. Presenator Gilles vertelt hen even later dat ze elk één pijl zullen krijgen om op één van de twee doelen te schieten. De ene schietroos levert een vrijstelling op, de andere extra info die gewonnen kan worden uit de molboekjes van alle afvallers. De twee die het dichtst bij de roos van de vrijstelling zitten, zullen een duel aangaan. Bij een nabij meer steken 25 pijlen in de grond en beurtelings mogen de twee spelers één, twee of drie pijlen wegnemen. Wie de laatste pijl heeft, maakt kans op de vrijstelling. Maar dan moet deze persoon wel met een brandende pijl een vlot op het meer weten raken. Dat vlot, waarop de molboekjes van de afvallers liggen, zal door de twee kandidaten die extra info kunnen winnen naar de oever worden getrokken. De verliezer van het duel kan dan weer alles teniet doen door eerst het vlot in brand te steken. Kan iemand een ticket naar de finale scoren?

Groepspot: €29490

Mogelijke sabotages:

  • Cathy en Hanne schieten hun pijl mis. Heeft één van hen geen vrijstelling nodig?
  • Niet alleen komt Gilles' pijl het dichtst bij de roos, hij weet ook nog eens de juiste hoeveelheid pijlen te nemen. Wil de Mol zich als fanatiekeling voordoen?
  • Hanne moffelt een briefje dat in een molboekje stak weg.
Poll - Wie is De Mol?
Forum - laatste updates