Aflevering 6


OPDRACHT 01: De Ontvoering

één van de kandidaten komt bij het ontbijt niet opdagen. Deze speler is in de loop van de ochtend meegenomen en zit gevangen op een onbekende locatie in de stad; namelijk een duivenhok. De vier overige kandidaten moeten zich in duo's opdelen om de gegijzelde op te sporen en te bevrijden. Het eerste duo gaat naar pizzeria Mario, terwijl het tweede op een bootje met een verrekijker op het meer in het park rond dobbert. In het duivenhok heeft de gevangene naast een telefoon om de medespelers te contacteren ook enkele hints: een doos delivery pizza op naam van Carlos Palermo en een krantenartikel over een prijsduif. Als de gevangene een pizza weet te bestellen op naam van Carlos Palermo, kunnen de mensen in de pizzatent de koerier volgen. Als de mensen in het park de man met drie duiven weten te vinden, dan kunnen ze met de omschrijving van de gevangene de juiste duif kiezen die hen met gps-tracker naar het duivenhok zal leiden. Lukt het hen voor de klok 13u slaat?

+ €0 Groepspot: €27000

Mogelijke sabotages:

  • Waarom duurt het zo lang voor Cathy de gsm opneemt in de boot?
  • Wil Gilles tijd winnen door buiten de pizzeria op zoek te gaan naar duiven?
  • Waarom merkt Hanne twee keer (te) laat de hints op in haar duivenhok?
  • Verloor Gilles of Stijn met opzet de juiste koerier uit het oog?
  • Koos Cathy bewust voor de verkeerde duif?

OPDRACHT 02: Het Spiegelglas

De vijf kandidaten mogen één voor één plaatsnemen achter spiegelglas om hun medekandidaten te observeren. Ze krijgen elk drie minuten om via een microfoon vragen te stellen. Alleen de Mol hoort de vragen; de andere spelers krijgen willekeurige audio-fragmenten te horen. Met deze opdracht is geen geld te winnen, maar mogelijk wel duidelijkheid over de verrader. Laat de Mol zich uit het lood slaan?

 

OPDRACHT 03: De Metro

De vijf kandidaten mogen in een metrostation in Buenos Aires elk een voorwerp van een tafeltje kiezen. Aan de hand van de keuze van het voorwerp (zweetband, slabbetje, krant, klei en stokjes) zal bepaald worden wie welke opdracht krijgt. Degene met de zweetband moet gaan lopen en zal bepalen of er geld verdiend wordt. Aan de vier anderen om te bepalen hoeveel dat bedrag wordt. De loper moet racen tegen de metro waar de presentator opzit en ervoor zorgen dat hij bij de vierde halte kan opstappen.. Bij de drie voorgaande haltes moet een proef volbracht worden door de medespelers. De personen die de klei en de stokjes kiezen, moeten een toren bouwen die hoger is dan 80 cm. De kandidaat met de krant moet op een foto een persoon op het perron weten te vinden. De speler met het slabbetje moet een kurkdroge Argentijnse delicatesse zien te verorberen. Ze mogen de volgorde van de opdrachten zelf bepalen. Lukt de proef bij halte één komt er 3000 euro bij, bij de tweede stop valt er 2000 euro te verdienen en bij nummer drie is dat 1000. Wie slaagt in de proef, mag ook opstappen op de metro. Wie haalt de eindbestemming?

+ €0 Groepspot: €27000

 

Mogelijke sabotages:

  • Stijn en Hanne slagen er niet in om de toren van 80cm te bouwen. Weer komt Hanne te laat met de juiste methode.
  • Ook Cathy slaagt niet. Waarom ging ze niet meteen naar de enige twee mensen op de perron toe?
  • Wist Gilles dat er geen geld verdiend was door zijn medespelers en kon hij zo nipt aankomen?

OPDRACHT 04: De Jokers

Nadat de kandidaten de zesde test hebben gemaakt, krijgen ze van Gilles De Coster te horen dat ze hun lot kunnen veranderen. Als ze elf jokers weten te verdelen, dan komt er 3000 euro in de pot. Dit gebeurt in twee beurten. In beurt één zitten er 6 jokers in een zak. Elk om beurt komen de spelers bij de presentator. Ze mogen dan geen, één, twee of drie jokers nemen. Maar ze moeten rekening houden dat wat in ronde één in de zak blijft steken, in ronde twee verdubbeld wordt. Wie weerstaat de verleiding?

- €3000 Groepspot: €24000

 

Mogelijke sabotages:

  • Waarom zorgt Gilles voor chaos terwijl de anderen akkoord zijn met het plan van Bruno om de jokers te verdelen?
  • Zouden Cathy, Gilles, Hanne en Stijn zich aan Bruno's plan gehouden hebben?
Poll - Wie is De Mol?
Forum - laatste updates