Aflevering 5


OPDRACHT 01: De Smaakpapillen

Twee kandidaten worden door Gilles De Coster gekozen omdat ze graag eten. Het duo vertrekt naar het centrum van Buenos Aires, waar ze kennismaken met Inès, een wijnkenner, die hen wegwijs zal maken in wereld van Argentijnse wijn. Na hun "les" worden de twee deelnemers meteen op de proef gesteld. Er staan namelijk 4 glazen voor hen neer. In één daarvan zit goedkope wijn, twee bevatten een degelijke wijn en één is een absolute topper. De opdracht is simpel: Haal de beste wijn eruit. Hiermee kunnen ze 2000 euro verdienen of verliezen. De gekozen wijn zal overigens geserveerd worden tijdens het diner met de bezoekers die vandaag zijn aangekomen. Wat de twee wijndrinkers echter niet weten, is dat hun geliefde in de keuken van de wijnbar hun lievelingsgerecht aan het klaarmaken zijn en er nog meer geld verdiend kan worden. Want na de proef krijgen ze een maaltijd voorgeschoteld. Als ze dat gerecht aan hun bezoeker weten te koppelen, dan gaat er nog eens 1000 euro in de pot.

- €2000 Groepspot: €23000

Mogelijke sabotages:

  • Waarom volgt Bruno het idee van Thibaud zo snel? Weet hij dat het verkeerd is?
  • Bruno herkent eerst zijn lievelingskost niet.

OPDRACHT 02: Schilderen

De vier andere kandidaten worden ondertussen naar een schildersatelier gebracht. Daar treffen ze drie blanco canvassen op schildersezels aan. Drie van hen moeten gaan schilderen. De vierde zal hen in een andere ruimte over een walkietalkie instructies geven over wat ze precies moeten neerzetten. Er zijn drie tableaus: een trolachtige man op een paard, een madonna met kind en een tangodansend paar. Deze moeten zo gedetailleerd mogelijk omschreven en nageschilderd worden. Na dertig minuten is de tijd om en gaan hun creaties naar een galerij. Daar moeten de twee wijnproevers aan de hand van de schilderijen van hun medespelers de echte werken in de ruimte zien te vinden. Ze mogen drie keer raden. Als het hen lukt, wordt de pot met 3000 euro gespekt.

+ €3000 Groepspot: €26000

 

Mogelijke sabotages:

  • Waarom geeft Stijn snel aan niet te willen/kunnen schilderen? Kan hij zo foute omschrijvingen geven?
  • Vreemd dat de creatieve Hanne niet aankaart dat je kleuren kan maken door te gaan mengen.
  • Het schilderij van Cathy is erg simplistisch en vordert erg traag.
  • Het paard dat Hanne schildert kijkt de verkeerde kant op.

OPDRACHT 03: De Tangram en de Vrijstelling

Na een vereniging met hun bezoek, trekt de karavaan naar een verlaten vakantiepark net buiten de stad. In een leeg zwembad moet elke bezoeker via een tangram "De Mol" proberen maken. Hiervoor dienen ze de instructies van de kandidaten op te volgen, die over en weer kunnen lopen om de oplossing op een bord aan het andere eind van het zwembad te bekijken. De deelnemer wiens tangram het snelst gemaakt is, maakt in het tweede luik van de opdracht kans op een vrijstelling. In een afgebakend terrein mag deze kandidaat op een centraal punt positie nemen met een paintball geweer. De andere spelers krijgen elk een enveloppe. Zij moeten door een rode rechthoek aan de overkant van het terrein weten te lopen zonder geraakt te worden. Iedere enveloppe die de overkant haalt, levert 1000 euro op. De speler met de sluipschutterpositie zal er echter alles aan doen om de medekandidaten af te maken, want in één van de omslagen zit namelijk een vrijstelling. Deze kan alleen maar verzilverd worden als de drager van de enveloppe geraakt wordt.

+ €1000 Groepspot: €27000

 

Mogelijke sabotages:

  • Gilles gaat voor de vrijstelling en niet voor het geld.
  • Cathy wordt vrij snel uitgeschakeld.
  • Stijn en Hanne worden net voor het einde geraakt door een verfkogel.
Poll - Wie is De Mol?
Forum - laatste updates