Aflevering 2


OPDRACHT 01: Ruth in de taxi

Ruth werd vorige aflevering de eerste afvaller. Zij stapte na afscheid te nemen van presentator Gilles een rode taxi in. De deuren gingen plotseling op slot en Ruth kreeg te horen dat ze nog een kans had om terug in het spel te komen. In de taxi zit namelijk een verfbom, die na een uurtje afgaat. Om tijdig uit het voertuig te komen hoeft Ruth alleen de code de nummerplaat van de wagen in te geven op een laptop. Ze krijgt een walkietalkie waarmee ze de groep persoonlijke vragen kan stellen om zo de 10 mogelijke nummerplaten die ze op een lijstje heeft te reduceren. Ze mag twee keer een code proberen. Is haar eerste poging verkeerd, dan gaat de klok dubbel zo snel tikken. Indien poging twee mislukt, dan ontploft de verfbom en is definitief over-and-out. Slaagt Ruth in haar opzet, dan is ze terug in het spel en verdient de groep 5000 euro. De vraag is: Wie is bereid een concurrente terug te halen?

+ €0 Groepspot: €6500

Mogelijke sabotages:

 • Cathy, Manuella, Marc, Stijn en Thibaud zijn resoluut tegen de terugkeer van Ruth en gaan dus niet voor de 5000 euro.
 • Waarom staat er in de living van Bruno een boek dat over een mol met poep op zijn kop gaat?
 • Thibaud fluistert Issabel een foutief antwoord (NV) toe wanneer die twijfelt over wat er precies op de muur tegenover haar appartement staat.
 • Gilles geeft met Nokia een foutief antwoord.
 • Issabel redeneert dat haar antwoord BVBA moet zijn en adviseert Ruth de juiste nummerplaat te schrappen.
 • Waarom noteerde Thibaud een krulletje tijdens de stemming?

OPDRACHT 02: De bananenboten

De volgende dag moeten de kandidaten nabij La Isla de los Deseos in twee groepen verdelen. Elk team moet plaatsnemen op een bananenboot die aan eenzelfde speedboot is bevestigd. De missie luidt eenvoudig: Elke speler moet in volle vaart van boot wisselen. Teamwork en inschatting staan hierbij centraal. Als de opdracht slaagt verdienen ze 4000 euro.

+ €4000 Groepspot: €10500

 

Mogelijke sabotages:

 • Zit de Mol achteraan om een bananenboot om toe te kunnen slaan?

OPDRACHT 03: Bedevaarders en voetballers

De groep reist naar de omgeving van San Lorenzo. Daar moeten ze zich opnieuw verdelen. Drie van hen worden ‘snuggere voetballers’ en de andere ‘sportieve bedevaarders’.

Het team van voetballers wordt meegenomen naar een stadion. Daar staan 10 raadsels opgesteld. Bij elk raadsel is ook een bal die zal worden opgeblazen van zodra ze met het oplossen beginnen. Als de bal ontploft is hun tijd voor dat raadsel voorbij. Met de verzamelde ballen dienen de drie kandidaten vervolgens penalty’s te trappen. In de goal staat een geoefend doelman. Slagen ze erin om drie keer te scoren, dan verdienen ze 3000 euro. Er volgt echter een voorstel met het geldbedrag als inzet: als ze nog een extra doelpunt kunnen maken, dan wordt het bedrag verdubbeld. Lukt het niet, dan zijn ze ook de 3000 euro weer kwijt.

De sportieve bedevaarders krijgen een uur de tijd om een berg op te fietsen en bovenaan de kapel te bereiken. Daar wacht een priester hen met een vraag op. Onderweg komen ze verschillende zaken tegen die ze maar beter goed kunnen memoriseren: een heleboel pausen, 14 afbeeldingen die de lijdensweg van Christus weergeven, een kopie van ‘Het Laatste Avondmaal’ van Leonardo DaVinci en de tekst van ‘Avé Maria’. Slechts één persoon mag de kapel betreden. Wie krijgt het vertrouwen?

 

+ €6000 Groepspot: €16500

Mogelijke sabotages:

 • Thibaud laat vrij snel weten niet te kunnen voetballen. Wil hij perse bij de bedevaarders?
 • Hoe groot was de inbreng van Hanne/Issabel/Stijn tijdens het oplossen van de raadsel?
 • Zowel Hanne als Issabel weet geen doelpunt te scoren.
 • Waarom wil Cathy de tekst van "Ave Maria" in het Nederlands onthouden?
 • Manuella raakt niet tot boven en spendeerde onderweg geen tijd om de info te onthouden.
 • Gilles profileert zich als de persoon met het beste geheugen zodat hij de kapel mag betreden, het slagen (of in dit geval falen) lag volledig in zijn handen.
 • Thibaud zorgt voor verwarring omtrent de apostelen en rijdt een lekke band.
 • Hoe groot was de inbreng van Bruno tijdens deze opdracht? Wist hij dat ze bordjes voorbij gereden waren?
 • Waarom rijdt Cathy een stuk terug naar beneden om zo buiten de tijd weer terug te zijn bij de kapel?
Poll - Wie is De Mol?
Forum - laatste updates