Aflevering 1


OPDRACHT 01: De Zoutvlakte

Op Salines Grandes worden de tien kandidaten verdeeld over twee wagens. Eens vertrokken, krijgen de inzittenden te horen dat opsplitsing van de groep niet willekeurig gebeurde. In de ene wagen zitten kandidaten die tijdens het voorafgaande interview aangaven GEEN Mol te willen zijn (de ‘Nee’-groep). De spelers in de het andere voertuig deden dat echter wel en vormen de ‘Ja’-groep. Op exact 5 kilometer van elkaar houden de wagens halt. Aan de kandidaten om te voet het midden van deze afstand te markeren met een vlag. Ze mogen er 10 meter naast zitten. Om te meten krijgen ze allerhande voorwerpen: een band, een touw, een waterpistool, een plank van een Ikea-kast en plakband. Het bedrag dat gewonnen kan worden wordt bepaald door het volbrengen van drie opdrachten die beide teams onderweg tegen komen. Dat kan oplopen tot 10.000 euro. Wie faalt in de opdracht moet echter achterblijven.

Opdracht 1: Op de tafel staat een vastgelijmd flesje frisdrank met een rietje en een leeg glas. Ieder team moet twee kandidaten aanduiden die samen de vloeistof in het glas moeten krijgen zonder de tafel te bewegen of de frisdrank in hun mond te nemen. Slagen hier binnen de 5 minuten in, dan kan er twee keer 500 euro verdiend worden.

Opdracht 2: Elke groep dient één kandidaat naar voren te schuiven die zijn of haar lichaam onder controle heeft. Ze krijgen exact 5 minuten de tijd om een traan over hun gezicht te laten rollen. Hiermee kan twee keer 1500 euro gewonnen worden.

Opdracht 3: ‘Kies iemand die blind vertrouwen heeft en iemand die het geeft’. Twee kandidaten dienen plaats te nemen in een auto. Één van hen is de geblindeerde bestuurder, de ander zal als gids fungeren. Ze moeten over een afstand van 500 meter een snelheid van 70km/u kunnen halen. Slagen beide duo’s in hun opdracht dan komt er twee maal 3000 euro bij het totaal te winnen bedrag.

+ €0 Groepspot: €0

Mogelijke sabotages:

 • Thibaud vergist zich meermaals bij het optellen van de metingen en wordt door Hanne gecorrigeerd.
 • Stijn en Cathy slagen er niet in de frisdrank in het glas te krijgen.
 • Ook Bruno en Hanne lukt het niet, hoewel Hanne net buiten de tijd de oplossing ziet.
 • Gilles slaagt er niet in tranen te produceren. Werd hij afgeleid door Marc en Issabel?
 • Ruth bleef tijdens het geblindeerd rijden alleen bij de meting achter en kon dat makkelijk veranderen.
 • Beide teams zaten te ver van het middelpunt af, maar de ‘Nee’-groep toch wel het verst.

OPDRACHT 02: De lama’s

De groep komt aan op een authentieke ranch, waar ze door gaucho’s Rodrigo en Yvan opgeleid worden om te lasso werpen. Na een uur oefentijd op paaltjes, gaan twee van hen naar een stal waar een aantal foto’s van lama’s hangen. Op elke foto staat ook het bedrag dat die lama waard is (gaande van 100 tot 2000 euro). Er zijn echter twee lama’s die bankroet opleveren. Via een walkietalkie moeten de twee kandidaten de correcte dieren te omschrijven aan hun teamgenoten, die op hun beurt een beest met een lasso moeten vangen. Ze krijgen een uur de tijd en iedereen moet aan de beurt komen.

+ €1500 Groepspot: €1500

Mogelijke sabotages:

 • Manuella ving de trage witte lama, hoewel er aanvankelijk besloten was om voor bruine te gaan.
 • Marc, Ruth en Issabel slaagden er niet in om een dier te vangen.
 • Waarom wilden Cathy en Thibaud plots wel voor witte gaan en wist Hanne de rest te overtuigen?
 • Bruno ving eerst een eerder gevangengenomen dier en daarna een witte.

OPDRACHT 3: De brug

De kandidaten hangen aan een touw onder een brug nabij het stuwmeer van Cabra Corral. Ieder bengelt op een verschillende hoogte en dat heeft te maken met een lijstje die ze zelf hebben opgesteld. De persoon die door de groep het meest verdacht wordt hangt het laagste. De kandidaat die het meeste vertrouwen wekt, hangt het hoogste. De opdracht luidt: laat jezelf in het water vallen. Als iedereen zich lostrekt, wordt er 5000 euro verdiend.

+ €5000 Groepspot: €6500

Mogelijke sabotages:

 • Viel Thibaud echt flauw of was het een test om de anderen te demotiveren?
 • Wou Stijn zijn angst gebruiken om de groep te demotiveren?
 • Cathy en Bruno zijn volgens de lijstjes de meest verdachte kandidaten.
Poll - Wie is De Mol?
Forum - laatste updates