21/03/2016
 

De Mol is bekend…

Na weken speculeren en zoeken kunnen we het nu eindelijk met zekerheid zeggen: Gilles is De Mol.

De 27-jarige brandmanager is opgelucht: “Ik ben blij omdat ik eindelijk tegen mijn omgeving kan vertellen hoe ik de ervaring écht heb beleefd” vertelt hij ons na de onthulling. “Ik heb het spel natuurlijk op een totaal andere manier beleefd dan hoe zij tot nu toe dachten”

Het was niet evident om de rol van saboteur te spelen. “De briefing elke avond is zeer kort en er is weinig tijd om uitgebreide feedback te krijgen. Tijdens het spel inschatten of je als Mol goed bezig bent of niet is dus heel moeilijk” zegt hij. Toch is Gilles uiteindelijk wel trots op zijn prestatie, en terecht, want van de 7 afvallers voor de finale bleek uiteindelijk iedereen de test te hebben ingevuld op een verkeerde mol.

En zo werd de finale een spannende strijd, waarbij Cathy uiteindelijk als winnares uit de bus kwam. Vanaf aflevering 5 wist ze dat Hanne ook doorhad wie De Mol was, en dat was het moment om zichzelf wat verdacht beginnen te maken. “Het was mijn doel om Gilles zo veel mogelijk te kopiëren om zo bij de andere kandidaten verwarring te zaaien” zegt ze. “Bij de paardenrace bijvoorbeeld, ben ik bewust in een hokje naast Gilles gaan staan om te kunnen horen wanneer hij zich omdraaide”

Haar strategie heeft zeker gewerkt, want uiteindelijk mag ze met de groepspot van maar liefst 30790 euro naar huis. In de aflevering van volgende week zullen we kunnen zien wat ze uiteindelijk met het geld van plan is, maar natuurlijk ook hoe we net als haar konden weten wie de mol was. Van de vele forumtopics rond Gilles waren er ongetwijfeld een heel aantal die dicht bij de waarheid zaten.

En zo wordt ook de laatste aflevering van dit seizoen er eentje om naar uit te kijken. Volgende week maandagavond omstreeks half negen op VIER….

Website hosted by