12/03/2018
 

De Mol: de thriller

Wat als de mol zelf gesaboteerd wordt?

Een prachtige locatie en spannende opdrachten: een groep van tien Vlamingen - waaronder één saboteur - maakt zich klaar voor het nieuwe seizoen van De Mol. Allen hebben ze slechts één doel voor ogen: de bedrieger onder hen ontmaskeren. Het avontuur lonkt! Maar vlak na de aftrap van de opnames verdwijnt Mary-Ann, één van de kandidaten, spoorloos. Het productieteam tast in het duister, dit hadden ze niet gepland. Is er een verrader op de set of speelt de mol dubbelspel?"

Gelukkig geen nieuwsitem rond het nieuwe seizoen van De Mol, maar wel de korte inhoud van het gelijknamige boek van auteur Bart Debbaut dat deze week verschijnt. Liefhebbers van thrillers kennen Bart al van titels als Relikwie en Sudoku, maar hij heeft daarnaast ook een verleden als kandidaat in het tweede seizoen van De Mol

"Ik heb dat avontuur destijds met heel veel vreugde beleefd. Jammer genoeg maar 3 dagen en toen was het voor mij al afgelopen. Ik ben dus een ongelooflijk slecht mollenvanger, en daarom schreef ik nu een boek waarin ik zelf De Mol kon kiezen. Zo wist ik tenminste al zeker wie de saboteur was." zegt hij. "Zoek je concrete aanwijzigen om De Mol op televisie te ontmaskeren? Dan zal het boek je helaas niet verder kunnen helpen" aldus Bart. "Wat je wel mag verwachten? Een flinke portie wantrouwen, misleiding en mollenstreken..."

Medebedenker en presentator van de eerste seizoenen, Michiel Devlieger, is alvast enthousiast over het resultaat. "Het is een goede thriller geworden" zegt hij. "Bart heeft in zijn boek de ultieme nachtmerrie voor de makers van De Mol verwerkt: de controle over het programma verliezen"

Website hosted by