22/03/2020
 

Onverwachte eliminatie voor afvaller 3

"Ik had een sleutel in mijn hand en heb hem niet gebruikt"

De afvalrace gaat verder, want ook vanavond moest er weer een deelnemer het spel verlaten. Hoewel Els tijdens de laatste opdracht in een bibliotheek op veilige afstand van de Minotaurus zat, werd zij uiteindelijk wel het echte slachtoffer van de derde aflevering. Niet als prooi van het mythologisch wezen dus, maar wel van de saboteur in de groep. Nochtans had ze naar eigen zeggen niet verwacht dat het gevreesde rode scherm er net nu voor haar zat aan te komen.

"Vanaf de tweede eliminatie heb ik alles op één persoon gezet", zegt ze. "Ik wist dat dat heel riskant was, en had dus een rood scherm verwacht bij de tweede elimintatie. Daarna dacht ik natuurlijk dat ik op de juiste persoon zat, niet dus! Ik heb er spijt van dat ik niet de tactiek gevolgd heb die ik van plan was te volgen voor ik vertrok. Bij mijn allereerste contact met de mol achter glas heeft de mol iets tegen mij gezegd waarvan ik dacht, ik moet gewoon zoeken wie zoiets tegen mij zou zeggen en mij hetzelfde gevoel geeft. Toen ik éénmaal in Griekenland was, heb ik daar niet veel meer aan gedacht. Ik was te druk bezig om alles te observeren wat er gebeurde tijdens de spelen. Ik ben ervan overtuigd dat ik nu wel weet wie de mol is, maar hoop zo dat ik het fout heb. Ik had een sleutel in mijn hand en heb hem niet gebruikt."

"Ik ben ervan overtuigd dat ik nu wel weet wie de mol is, maar hoop zo dat ik het fout heb."

Els, Afvaller aflevering 3

Het rode scherm voelde voor Els dus echt als een ontgoocheling. "Ik had toch het gevoel dat ik mislukt was in mijn opdracht. De overgang was ook heel groot. Eerst leef je dag en nacht samen, alles wordt voor jou geregeld. En dan ben je plots helemaal alleen, twee weken in quarantaine en dat was toen nog niet zo ingeburgerd als de voorbije weken. De emoties kwamen bij mij pas achteraf."

Emoties van ontgoocheling en spijt, aldus Els, maar toch ook dankbaarheid voor wat ze wel heeft meegemaakt. "Het allertofste moment was de avond in de tent. Twee uur aan een stuk de slappe lach, dat vergeet ik nooit meer. Het was verrassend, want die avond was er minst comfort, het regende, we moesten slapen op dunne matjes en toch hadden we het meeste plezier van de wereld. Die avond hebben we tegen elkaar gezegd dat we als het molseizoen voorbij is zeker eens samen gaan kamperen... ook allemaal samen in een ronde tent."

Veel goede herinneringen dus, en die komen ongetwijfeld opnieuw naar boven nu de afleveringen op TV worden uitgezonden. "Ik vind het steeds bijzonder spannend wat ze zullen tonen", zegt Els. "Er is zoveel beeldmateriaal, maar je weet nooit wat ze eruit halen. Als ik mezelf zie, dat is echt wel ik. Ik was misschien een wat stillere kandidaat in het begin en dat lijkt waarschijnlijk verdachter dan iemand die veel op de voorgrond komt. Maar op bepaalde momenten is gewoon iedereen verdacht. Een aantal proeven mislukten, maar dat was niet met opzet. Misschien ben ik dan toch de meest onhandige leerkracht in Vlaanderen?"

Er waren inderdaad wel een aantal acties waarmee Els zich verdacht heeft gemaakt bij de kijkers. "Bij de proef op de Vradeto trappen was ik bijvoorbeeld de kleinste van de drie en stond achteraan, waardoor ik geen enkele bal zag afkomen. Maar er was te weinig tijd op dat moment om dat duidelijk te maken aan de anderen. Tegelijkertijd vraag ik me af of ze dat zelf niet gezien hebben. En bij de proef met de champagnetoren weet ik natuurlijk niet of Christian wel de juiste constructie wist, maar dat glas liet ik niet met opzet vallen. Ik vond het nu ook wel niet super erg. Eigenlijk ben ik een geboren mol, want dat ging allemaal vanzelf."

Denk jij ondertussen te weten wie de echte saboteur is onder de deelnemers? Bespreek het op ons molforum

Poll - Wie is De Mol?
Forum - laatste updates